De stichting

In 2007 is de Stichting CantAnimus opgericht. Doel van de Stichting was en is het organiseren van koorprojecten voor kleine ensembles met zangers die avontuur zoeken en die open staan voor nieuwe muzikale oefenvormen. Dergelijke zangers zijn ideaal studiemateriaal voor muzikaal leider Caspar van der Vinne om zijn muzikale en artistieke inzichten en ideeën verder te ontwikkelen.

Aanvankelijk richtte de Stichting zich vooral op kortlopende koorprojecten, waarbij regelmatig één specifieke oefenvorm centraal stond. Zo ontstond een breed palet, maar na twee jaar ontstond toch ook al de behoefte aan verdieping. Dat was de aanleiding om een zevenjarig project te starten met een vast koor: Het Koor CantAnimus. Inmiddels is besloten om daar een tienjarig project van te maken.

In 2012 heeft het bestuur van de Stichting CantAnimus besloten om zich voorlopig te concentreren op het organiseren van activiteiten voor Het Koor CantAnimus en op de verdere ontwikkeling van dat koor. Kortlopende projecten staan even niet bovenaan de prioriteitenlijst, maar in het avontuurlijke leven van Stichting, Koor en muzikaal leider kan dat op ieder moment weer veranderen. De aanleiding om weer zo’n project voor een bredere groep van geïnteresseerde zangers te organiseren kan binnen CantAnimus ontstaan, maar ook daarbuiten. De Stichting staat namelijk altijd open voor suggesties en behoeften die vanuit de omgeving worden aangedragen. Heeft u dus een idee voor een leuk project, dan horen wij het graag!

 

Bestuur

  • Ruth Verbaan – voorzitter
  • Michaele Eijsink – penningmeester
  • Gea Dijkstra – secretaris
  • Walter Poot - lid